Contractenrecht – Meer over contracten in het algemeen

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer krijg je te maken met heel wat verschillende contracten. Zo kun je denken aan een contract met een klant of leverancier, een huurcontract voor het pand waar je gebruik van maakt en bijvoorbeeld een arbeidscontract als je besluit een werknemer in dienst te nemen. Een contract wordt ook wel overeenkomst genoemd. Een overeenkomst komt tot stand als een aanbod van een partij wordt aanvaard door een andere partij. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Het is gebruikelijk en verstandig om afspraken schriftelijk vast te leggen. 

Contract opstellen

Het begint allemaal met het opstellen van een goed contract. Een belangrijke stap, want een goed en vooral duidelijk contract kan heel wat problemen voorkomen. Hoe duidelijker de afspraken zijn die jullie maken, hoe minder ruimte er is voor discussie. Dit kan je uiteindelijk een hoop tijd en geld schelen. Zorg er dan ook altijd voor dat het contract goed in elkaar steekt en dat je overal aan hebt gedacht. Heb je hier hulp bij nodig? Onze contractenrecht advocaten helpen je graag bij het opstellen of nakijken van het contract. Zo kan jij met een gerust hart jouw handtekening zetten. 

Beëindiging contract

Waarschijnlijk hebben jullie in het contract duidelijke afspraken gemaakt over het eventueel beëindigen hiervan. Misschien hebben jullie een tijdelijk contract afgesloten en staat de einddatum al vast of is er een afspraak gemaakt over een bepaalde opzegtermijn. Toch kan het gebeuren dat één van beide partijen het contract eerder wil beëindigen. Dit kan niet zomaar. Laat je hier goed over informeren! Onze advocaten voorzien je graag van advies over jouw situatie. 

Nakoming & wanprestatie

Een contract teken je niet zomaar. Het is natuurlijk de bedoeling dat beide partijen de afspraken nakomen. Toch kan dit nog wel eens mis gaan. Komt één van de twee de gemaakte afspraken niet na, dan kan er sprake zijn van wanprestatie. Heb jij bijvoorbeeld een contract met een leverancier en houdt deze zich niet aan de afspraak, dan kan het zijn dat jij niets geleverd krijgt waardoor jouw werkzaamheden spaak lopen. Valt dit de leverancier aan te rekenen, dan kun je hem/haar in gebreke stellen en eventueel aanspraak maken op een schadevergoeding. 

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat jij een contract om een bepaalde reden niet nakomt. Ook dan is het belangrijk om te weten dat je aansprakelijk gesteld kan worden. Zorg er altijd voor dat je in dat soort situaties juridische hulp inschakelt. Bel ons gerust voor advies!

Advocaat contractenrecht

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij contracten is dit helemaal het geval. Hoe beter het contract in elkaar zit, hoe kleiner de kans op discussies. Wij helpen je graag bij het opstellen van een goed contract of controleren een contract dat jij van plan bent te gaan tekenen. Zo weet je zeker dat overal aan is gedacht en dat je rustig kunt tekenen. 

Houdt de andere partij zich niet aan het contract of ontstaat er een conflict? Ook dan staan onze advocaten je bij met raad en daad!

Direct actie ondernemen met onze advocaat contractenrecht

Hulp nodig bij het opstellen van een contract of komt de tegenpartij de afspraken niet na? Neem dan vrijblijvend contact op per mail of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij geven je advies en brengen je in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt. 

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Contractenrecht

Algemene voorwaarden * Meer over contracten in het algemeen * Distributiecontracten * Licentieovereenkomst * Franchiseovereenkomst * Advocaat Contracten