Kern van de uitspraak

De uitzending van Tros Radar over Pretium was niet onrechtmatig. Tros Radar hoeft de uitzending over Pretium niet te rectificeren en niet te verwijderen van de website.

Achtergrond

In een uitzending van Tros Radar in september 2008 is op kritische wijze aandacht besteed aan de telefonische verkoopmethoden (telemarketing) door callcenters die voor Pretium werkten bij de aanbieding van de telecommunicatiediensten van Pretium. In deze uitzending werden beelden getoond van een cursus bij een callcenter dat telefonisch klanten werft voor Pretium. Deze beelden zijn met een verborgen camera opgenomen door een medewerker van Tros Rader die zich niet als zodanig had bekend gemaakt. Het programma verwijt Pretium consumentenmisleiding en overrompeling van een kwetsbare groep, vooral oudere, consumenten door ‘cold calling’, het ongevraagd bellen van consumenten.
Volgens Pretium heeft de Tros onrechtmatig gehandeld door te insinueren dat Pretium zich schuldig maakt aan onfatsoenlijke telemarketing en door met een verborgen camera opnamen te maken. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit