Achtergrond
De verdachte staat terecht voor het meermalen plegen van ontuchtige handelingen met een bij aanvang van deze handelingen 9-jarige jongen. Deze ontucht vond plaats in de Eindhovense woning van de verdachte.
De zaak was al eerder bij de Hoge Raad (arrest van 30 maart 2010, LJN BL7813). Toen werd de beslissing van het hof vernietigd en werd zaak teruggewezen naar het hof in verband met de bewijsvoering.
Daarbij liet de Hoge Raad andere veroordelingen wegens gelijksoortige feiten in stand. Dat betrof het plegen van ontucht met een drietal jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, in dezelfde periode.

Procedure bij hof en Hoge Raad
Het hof veroordeelde de verdachte op 29 juni 2010 tot 36 maanden gevangenisstraf waarvan 9 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar (LJN BM9469). Het hof stelde daarbij als bijzondere voorwaarde dat de verdachte zich tijdens de proeftijd onder het toezicht stelt van Reclassering Nederland en zich gedraagt naar de voorschriften en aanwijzingen die deze instelling hem geeft.

Namens de verdachte is bij de Hoge Raad beroep in cassatie ingesteld door J. Goudswaard en I. van Straalen, advocaten in Den Haag.

De advocaat-generaal Hofstee heeft op 26 april 2011 geadviseerd tot verwerping van het beroep. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit