Het gerechtshof in Den Haag heeft op 24 juni 2011 in hoger beroep een 43-jarige man vrijgesproken van verkrachting van vier vrouwen. Verdachte werd verweten dat hij zich voorgedaan had als medium. Hij zou visioenen gehad hebben dat de aangeefsters van de verkrachtingen vroegtijdig zouden overlijden. De aangeefsters konden dit vroegtijdig overlijden voorkomen door het openen van hun negatieve chakra’s en het opheffen van blokkades in het lichaam. Dit kon alleen worden bewerkstelligd door het meermalen hebben van seksueel contact met de man.

Het hof is, indien wordt uitgegaan van de juistheid van de verklaringen van de aangeefsters, van oordeel dat de man mogelijk door misbruik van overwicht of door misleiding de aangeefsters heeft bewogen seksuele handelingen te ondergaan, maar acht niet bewezen dat de verdachte de aangeefsters heeft gedwongen tot het ondergaan van deze seksuele handelingen. Om die reden is er geen sprake van verkrachting, aldus het hof.

Het openbaar ministerie eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van dertig maanden en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Den Haag sprak de man in eerste aanleg, na een eis van drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, ook al vrij. Het openbaar ministerie ging tegen deze vrijspraak in hoger beroep. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit