De rechtbank ’s-Gravenhage heeft onlangs 2 mannen veroordeeld tot 13 en 11 jaar gevangenisstraf voor een overval op een pizzeria in Den Haag. Tijdens de overval waren de eigenaar, personeelsleden en klanten in de pizzeria aanwezig.

De verdachten hebben gebruik gemaakt van geladen vuurwapens, waarmee zij de aanwezigen hebben bedreigd. Zij hebben daarbij de slachtoffers gedwongen om op de grond te gaan liggen en hun zakken doorzocht. Alle aanwezigen werden gedwongen hun geld en goederen af te geven. Daarbij werd veel geweld gebruikt.

Toen verdachte en zijn medeverdachte na de overval vluchtten en door een aantal aanwezigen werden achtervolgd, schoten zij in de richting van hun achtervolgers, kennelijk met de bedoeling om niet te worden gepakt. Daarbij werd gericht en meermalen geschoten op twee van de achtervolgers.

Verdachte en zijn medeverdachte hebben het bovendien niet gelaten bij de overval op de pizzeria. Ondanks de wijze waarop die overval was verlopen en het feit dat zij gericht hebben geschoten, waardoor de afloop voor een tweetal slachtoffers fataal had kunnen zijn, vonden zij het kennelijk geen enkel probleem om wederom – en wel zeer kort daarna – een overval te gaan plegen.

Die overval was reeds in voorbereiding en heeft slechts geen doorgang gevonden door voortijdig ingrijpen van het arrestatieteam.

Bron: www.rechtennieuws.nl 3 maart 2009