De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 48-jarige man uit Helmond veroordeeld tot tien maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk voor het maken van kinderporno, ontucht en aanranding. Daarnaast mag de man in zijn huis drie jaren geen piano- of zangles geven aan minderjarigen en moet hij 450 euro schadevergoeding betalen.

De verdachte heeft tussen 2003 en 2010 in zijn woning in Helmond stiekem opnames gemaakt van de schaamstreek van zijn leerlingen. Hij plaatste daartoe een filmcamera in de kast en zette de camera aan op het moment dat de meisjes van hem piano- of zangles kregen. De man liet zijn leerlingen oefeningen doen door de benen te laten spreiden of kniebuigingen te maken. Door deze oefeningen was de schaamstreek en/of het decolleté van de meisjes ook (beter) zichtbaar voor de camera. De rechtbank kwalificeert deze gedragingen als ontucht. Dat de slachtoffers pas veel later via de politie tot de ontdekking kwamen dat ze waren gefilmd, doet hieraan niet af.
In dezelfde periode maakte de man in zijn huis met een videocamera beelden van een slapend meisje, terwijl hij meerdere keren het onderbroekje van het meisje opzij deed en haar schaamstreek betaste.

Bij de strafoplegging hield de rechtbank er rekening mee dat de verdachte gedurende een lange periode heimelijk opnames van zijn leerlingen heeft gemaakt. Hij heeft ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen van de meisjes en hun ouders. Een van de slachtoffers heeft minder plezier gekregen in haar zanghobby en een andere leerling is wantrouwend geworden naar mensen, zo vermelden hun schriftelijke slachtofferverklaringen. Daarnaast heeft de man de video-opnames van het slapende meisje gemaakt en jarenlang bewaard. Naar eigen zeggen was het meisje een vriendinnetje van zijn dochter en logeerde het meisje in zijn woning. De man heeft het vertrouwen dat mensen doorgaans in een dergelijke situatie in een oppas stellen, ernstige beschaamd door zijn handelen. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit