De rechter heeft geoordeeld dat het Amphia Ziekenhuis in Breda aansprakelijk is voor de letselschade die een patiënt opliep na een val in het ziekenhuis. De 75-jarige man uit Oosterhout was in augustus 2009 opgenomen na een beroerte. Omdat hij onrustig en verward was, werd hij in zijn bed vastgemaakt met een zogenoemde Zweedse band. Twee dagen na de opname werd hij ’s nachts door verpleegkundig personeel naast zijn bed aangetroffen met een bekkenfractuur. Een slotje dat gebruikt werd om de Zweedse band vast te zetten, bleek te zijn opengegaan.

De verzekeraar van het ziekenhuis betoogde dat het ziekenhuis niet wist of had kunnen weten dat het slotje niet goed functioneerde. Het ziekenhuis had de vereiste zorgvuldigheid in acht genomen en kon dus niet aansprakelijk worden gehouden voor de schade als gevolg van het gebruik van het ondeugdelijke slotje.
De rechter vindt echter dat het risico van het gebruik van het ongeschikte slotje hier toch voor rekening van het ziekenhuis moet komen. Het ziekenhuis heeft de onrustbanden en slotjes ingekocht en kan op zijn beurt de producent aanspreken.  Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit