72 schuldeisers krijgen geld terug van de failliete kozijnenfabriek Exakta uit Winterswijk. De vorderingen van 76 andere schuldeisers wees de rechtbank af.

In totaal stonden 150 schuldeisers tegenover de curatoren van het failliete bedrijf. Zij deden mee aan een ‘Cash back’- actie van het bedrijf en eisen nu het aankoopbedrag van hun kozijnen terug. Eén vordering werd deels toegewezen en deels afgewezen, een ander krijgt de gelegenheid om meer bewijs te leveren.

De rechtbank oordeelt dat de geldterugactie en de actievoorwaarden niet bedrieglijk of misleidend zijn. Het is duidelijk dat de actie er niet op gericht was dat iedereen het aankoopbedrag zou terugontvangen. Exakta mag deze actie zo opzetten, zolang de voorwaarden maar duidelijk en begrijpelijk zijn.

Uitleg
De rechtbank wees 72 vorderingen toe na sommige actievoorwaarden nader te hebben uitgelegd. De deelnemers voldoen nu wel aan alle actievoorwaarden en hebben recht op geld terug.
76 vorderingen wees de rechtbank af omdat de voorwaarden in deze gevallen wel duidelijk waren en de deelnemers er niet aan hebben voldaan. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit