De politierechter heeft vanochtend een 27-jarige man uit Waardenburg een werkstraf van 120 uur opgelegd waarvan 40 uur voorwaardelijk voor het gooien van een fles naar de Mobiele Eenheid (ME) tijdens Oud en Nieuw. De zaak werd behandeld tijdens de “supersnelrechtzitting”.

De man was tijdens Oud en Nieuw één van de aanwezigen op een kruispunt in Waardenburg, waar volgens traditie vuur wordt gemaakt. Om 02.00 uur sommeerde de ME iedereen naar huis te gaan. Daarop werd door een aantal aanwezigen met vuurwerk gegooid. Verdachte gooide, vanuit de groep, met een lege bierfles in de richting van de ME.

De politierechter acht openlijke geweldpleging in de vorm van het gooien van een fles naar de ME wettig en overtuigend bewezen. De politierechter: “Het is zeer kwalijk wat er is gebeurd. De ME en brandweer zijn aanwezig om burgers te beschermen. Het gaat hier om mensen die in gevaar worden gebracht. Mensen met een publieke taak”. De politierechter is het eens met de stelling van de officier van justitie dat dit feit een geldboete voorbijgaat. Lees meer

Bron: rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit