Laura Mons is sinds 1 januari 2011 werkzaam bij Oass Advocaten. Na haar afstuderen in het personen en familierecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam is zij als jurist bij het kantoor aan de slag gegaan. Nadien heeft zij een tweede master in het strafrecht afgerond, ditmaal aan de Universiteit van Amsterdam.

Laura Mons heeft niet alleen nationale kennis opgedaan, maar heeft ook een half jaar onderwijs gevolgd aan een Amerikaanse universiteit. Gedurende haar verblijf daar heeft zij (jeugd-) strafrechtvakken gevolgd. Laura Mons heeft in die periode ook meegewerkt aan een internationale studie van Amnesty International over kinderhuwelijken in Afrika en India.

Naast haar studie en werk heeft Laura Mons vrijwilligerswerk verricht. Zowel in Amerika als in Nederland begeleidde zij basisschoolkinderen met een taalachterstand (project Amsterdam: ‘Oud Zuid voor Jong West’).

Omstreeks de helft van Laura Mons’ praktijk bestaat uit zaken in het personen- en familierecht. Daarnaast is zij werkzaam in de algemene civiele praktijk. De combinatie van die werkzaamheden maakt dat zij een frisse blik houdt op de zaken die zij behandelt en de cliënt goed kan adviseren over de te bewandelen wegen.