Bestuursrecht (overheid)

Direct advies?Stel uw vraag

Het bestuursrecht bevat regels voor de verhouding tussen de overheid en de burgers, bedrijven en dergelijke. Bent u het niet eens met een besluit van de overheid over de bestemming van uw onroerend goed? Is uw aanvraag niet gehonoreerd? Heeft u onterecht een boete gekregen? Allemaal vragen die vallen binnen het bestuursrecht. Onze bestuursrecht advocaten staan u graag bij indien u vragen heeft.

Zaken binnen het bestuursrecht (overheid)

De overheid neemt besluiten die van grote invloed kunnen zijn. Hierbij kan het gaan om besluiten over de sociale zekerheid, de aanleg van infrastructuur en het onderwijs, maar ook:

  • Aanbesteding
  • Aanneming van werk
  • Agrarisch recht
  • Architectenrecht
  • Bestemmingsplannen, bouwvergunningen
  • Bouwrecht
  • Huurrecht woon- en bedrijfsruimte
  • Milieurecht
  • Onteigening, nadeelcompensatie, planschade

Bezwaarschrift

Vroeg of laat krijgt bijna iedereen wel eens te maken met een bestuursrechtelijk aspect. Hierbij kunt u denken aan de aanvraag van een vergunning of de vraag of u volgens het geldende bestemmingsplan mag bouwen. Ook sommige verkeersboetes of fiscale zaken vallen onder het bestuursrecht. Bij een bestuursrechtelijk probleem staat u nooit alleen; een advocaat bestuursrecht heeft alle benodigde kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn.

Door een bezwaarschrift in te dienen kunt u een besluit van de overheid proberen tegen te houden. Onze advocaten bestuursrecht staan u hier graag in bij. Tijdig deskundig juridisch advies is raadzaam, want er zijn nogal wat regels, procedures en termijnen waar u zich aan moet houden.

Hulp advocaat bestuursrecht

De advocaten van Huis Advocaten adviseren en begeleiden u als particulier. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het bestuursrecht. Op een professionele en resultaat gericht wijze gaan wij te werk. Samen met u kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Zodat de juiste strategie bepaald en uitgezet kan worden.

Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) voor vrijblijvend juridisch advies. Wij staan u graag vrijblijvend te woord en brengen u vrijblijvend in contact met een kantoor van Huis Advocaten bij u in de buurt.