Een minderheid van de woningcorporaties ziet heil in de kabinetsplannen om de huur flink te verhogen. Dat blijkt uit een enquête van Trouw onder 83 corporaties, samen goed voor zo'n 600.000 woningen.
Minister Donner (binnenlandse zaken) wil sociale huurwoningen per 1 juli 25 extra 'woonpunten' toekennen. Verhuurders kunnen nieuwe huurders dan maandelijks maximaal 125 euro extra in rekening brengen.

Vandaag vergadert de Tweede Kamer over het onderwerp. De SP vreest een 'huurexplosie'. Maar ook de PVV, de VVD en het CDA zijn kritisch omdat Donner afwijkt van het regeerakkoord. Daarin staat dat de maatregel alleen in schaarse woningmarkten ingevoerd wordt. Vorige maand zei Donner de extra woonpunten overal te willen invoeren. Door alleen voor gebieden te kiezen waar de vraag hoog is, zouden er arbitraire grenzen ontstaan. Als alle verhuurders de kans krijgen, regelt de markt vanzelf wel waar de huur wél en waar die niet omhoog gaat, zo is nu het idee.

Voor zover de enquête representatief is voor ruim vierhonderd corporaties lijkt het erop dat juist dat gebeurt. Het kleine aantal van 25 corporaties dat de maatregel ziet zitten, komt vrijwel in zijn geheel uit de Randstad (19) en Noord-Brabant (4), stuk voor stuk schaarse woonregio's. Lees meer

Bron: Trouw.nl

Huis Advocaat huurrecht Particulier

Huis Advocaat huurrecht Zakelijk