Door de bezuinigingen bij Defensie komen tweeduizend medewerkers gedwongen op straat te staan. Dat heeft minister van Defensie Hans Hillen gezegd tijdens een overleg met de Tweede Kamer over zijn plannen.

De minister moet een miljard euro bezuinigen. Hierdoor zullen twaalfduizend functies verdwijnen, wat zo’n tienduizend medewerkers treft. Vierduizend van hen verdwijnen door natuurlijk verloop. Dan blijven er nog zesduizend medewerkers over die op de nominatie staan voor gedwongen ontslag. Van hen kunnen echter vierduizend worden herplaatst; tweeduizend medewerkers blijven over die “moeilijk herplaatst kunnen worden”, zei Hillen.

De gedoogcoalitie steunt op hoofdlijnen de bezuinigingen. VVD, CDA en PVV pleiten ervoor om de plannen op punten aan te passen. Zo moeten er op verzoek van het CDA langer een aantal Cougar-helikopters blijven vliegen en wil de VVD twee patrouilleschepen in de vaart houden. Als het aan gedoogpartner PVV ligt, gaan de aangekondigde bezuinigingen bij de marechaussee niet door, meldt Novum. Lees meer

Bron: NRC.nl

Arbeidsrecht op Huis advocaten