De rechtbank Almelo acht bewezen dat verdachte K., een man van (thans) 27 jaar oud, zich schuldig heeft gemaakt aan een dubbele moord. Hij heeft op 3 februari 2010 achtereenvolgens een vrouw van 73 jaar oud en een man van 53 jaar oud op zeer brute wijze levensgevaarlijk verwond, als gevolg waarvan beiden zijn overleden. De rechtbank veroordeelt verdachte, conform de eis van de officier van justitie, tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 jaar.
Feitenrelaas

K. is op 3 februari 2010 in zijn eigen straat op dievenpad gegaan. Hij verschafte zich toegang tot de tuin van een 73-jarige vrouw en werd daar waarschijnlijk door haar aangesproken. Hierop heeft K. deze vrouw op een doelgerichte en zeer gewelddadige wijze dodelijk letsel toegebracht. Nadat hij sieraden van de vrouw had afgenomen, liet K. haar aan haar lot over. De dodelijk verwonde vrouw is zelf haar huis binnengegaan en daar pas vele uren later overleden.

Verdachte K. was ondertussen een andere tuin in de buurt binnengegaan, waar hij de 53-jarige bewoner trof. Wederom gedroeg K. zich direct gewelddadig. Hij viel de man aan met diverse snij- en steekvoorwerpen. Uiteindelijk is het slachtoffer overleden. Ook hier was diefstal het motief, want K. heeft vervolgens het huis van de man doorzocht en spullen klaargezet om later mee te nemen, hetgeen niet is gebeurd.

Terechtzitting

De inhoudelijke behandeling van deze strafzaak heeft met name plaatsgevonden op 8 februari en 25 november 2011. Verdachte K. heeft ter zitting bekend dat hij de slachtoffers heeft gedood.

De officier van justitie eiste dat verdachte voor zijn daden zou worden veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 jaar.

Motivering strafoplegging

De rechtbank acht bewezen dat verdachte K. zich schuldig heeft gemaakt aan dubbele moord, een delict dat behoort tot de zwaarste categorie misdrijven van ons strafrecht. K. heeft twee mensen hun leven, hun belangrijkste bezit, ontnomen. Het einde van hun leven is door toedoen van K. getekend door grote angst en pijn. De nabestaanden zullen hun dierbaren moeten missen. Uit de voorgedragen slachtofferverklaring van de moeder van het tweede slachtoffer blijkt invoelbaar hoe groot het leed is. De willekeurige manier waarop K. zijn slachtoffers uitzocht, heeft in de samenleving tot grote beroering geleid. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit