Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft twee mannen van 23 jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar voor het medeplegen van moord. Het gerechtshof acht de twee schuldig aan het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding, waardoor een medewerker van TNT Post om het leven kwam. Gelet op de ernst van dat feit vindt het hof de gevangenisstraffen van 12 en 10 jaar die de rechtbank eerder oplegde, te laag.

Het gerechtshof heeft vastgesteld dat de twee mannen op 1 oktober 2009 nabij een T-kruising in Erp hebben staan wachten met het doel om daar een aanrijding te veroorzaken. De ene man zat in zijn auto in een zijstraat te wachten, terwijl de andere op de hoofdbaan per telefoon doorgaf wanneer er een auto aankwam. Na drie mislukte aanrijdingen, lukte het hen de vierde keer wel. Een TNT-bestelauto werd geraakt, kwam daardoor in een slip, schampte een boom en kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. De bestuurder van die bestelauto, een medewerker van TNT Post, bleek met zijn hoofd tegen de boom te zijn geklapt en overleed ter plaatse.

Het motief van de twee mannen is volgens het gerechtshof onduidelijk gebleven: bewijs ontbreekt voor de conclusie van het openbaar ministerie en de rechtbank dat het zou moeten gaan om het innen van verzekeringspenningen. Wel deelt het gerechtshof de conclusie dat de twee mannen de aanmerkelijke kans op de koop toe hebben genomen dat iemand om het leven zou komen, terwijl zij ook voldoende gelegenheid hadden om zich te bezinnen en alsnog van hun plan af te zien. Daarom is er sprake van moord. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit