De voorzieningenrechter van de rechtbank Breda heeft in een spoedprocedure geoordeeld dat de gemeente Zundert camping Fort Oranje in Rijsbergen niet op 11 oktober mag sluiten. Ook mogen water en elektra niet worden afgesloten.

De rechter is van oordeel dat de campingeigenaar meer tijd moet krijgen voor het nader uitwerken en uitvoeren van een plan van aanpak voor het verbeteren van de brandveiligheid op de camping. De gemeente Zundert heeft niet betwist dat er op de camping inmiddels al veel is gebeurd om die brandveiligheid te verbeteren. Zo zijn er ondergrondse bluswatervoorzieningen en een milieustraat aangelegd, zijn wegen opnieuw geasfalteerd en een aantal onveilige voorzieningen gesloten. De gemeente Zundert geeft aan dat er op dit moment geen sprake is van een acuut brandonveilige situatie. Sluiting van de camping op 11 oktober zou betekenen dat veel permanente bewoners op straat komen te staan.
De rechter geeft de camping tot 15 januari 2012 de tijd om het plan van aanpak nader uit te werken en uit te voeren.

De rechter stelt voorop dat camping Fort Oranje moet voldoen aan de brandveiligheidseisen, en dat van de gemeente mag worden verwacht dat deze handhavend optreedt als sprake is van een brandonveilige situatie. De rechter oordeelt echter dat de gemeente onvoldoende duidelijk heeft gemaakt wat er nog schort aan het in augustus door de campingbeheerder opgeleverde plan van aanpak, en hem onvoldoende tijd heeft gegund om het ook uit te voeren. De gemeente heeft de situatie op de camping recent ook niet meer gecontroleerd. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit