Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven moet nader uitleggen waarom vijf vergunningen voor tijdelijke parkeergelegenheid bij Eindhoven Airport niet in behandeling zijn genomen. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch bepaald.

Masters in Parking diende vorig jaar een verzoek in om vijf terreinen aan de Luchthavenweg 54 en 56, Jan Olieslagerweg 4, Freddy van Riemsdijkweg tussen nummer 7 en 15 en de Henri Wijnmalenweg 7 in gebruik te nemen als parkeerterrein voor reizigers van de luchthaven. Het college besloot de aanvraag niet te behandelen omdat Masters in Parking niet alle gevraagde gegevens opstuurde. In maart 2012 verklaarde het college het bezwaar van de aanbieder van parkeerplaatsen ongegrond. Daartegen stelde Masters in Parking beroep in bij de bestuursrechter.

De aanbieder van parkeerplaatsen stuurde in de bezwaarfase alsnog aanvullende gegevens in en had verzocht de aanvraag te splitsen per terrein. Volgens de bestuursrechter heeft het college onvoldoende gemotiveerd waarom zij niet alsnog in de bezwaarfase de aanvragen in behandeling heeft genomen. De bestuursrechter heeft bepaald dat het college vier weken de gelegenheid krijgt deze motivering alsnog te geven. 

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit