De rechtbank veroordeelt verdachte V.E. voor de moord op Henk van Ravenhorst tot een gevangenisstraf van 16 jaar. De rechtbank legt een hogere straf op dan geëist door het OM. De door verdachte gegeven verklaringen schuift de rechtbank als volstrekt ongeloofwaardig terzijde.

Strafverzwarend
De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij op brute wijze een “vriend” en collega van het leven heeft beroofd. Daarnaast acht de rechtbank het strafverzwarend dat hij de familie en vrienden in volstrekte onzekerheid heeft gelaten over het lot van slachtoffer. Drie weken lang wist men niet wat er met Henk van Ravenhorst gebeurd was. Verdachte weigert inzage te geven in zijn beweegredenen om Henk van Ravenhorst van het leven te beroven.

Moord
De rechtbank acht bewezen dat verdachte V.E. op 29 december 2009 Henk van Ravenhorst heeft vermoord door hem meerdere keren met een mes of soortgelijk voorwerp in het lichaam te steken. De rechtbank komt tot deze conclusie op basis van het uitgebreide (technische sporen-) onderzoek dat in deze zaak is gedaan. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit