De rechtbank Oost-Brabant heeft een 35-jarige man uit ’s-Hertogenbosch tbs met dwangverpleging opgelegd. De Bosschenaar stak in september vorig jaar een bezoeker van een café neer en bedreigde een andere bezoeker met een mes. Hij moet de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 14.615,47 euro.

De verdachte ging op 15 september 2013 rond acht uur ’s avonds een café aan de Karrenstraat in ’s-Hertogenbosch binnen waar op dat moment een besloten feest aan de gang was. Hij was niet uitgenodigd en de eigenaar verzocht hem het café te verlaten. Toen een bezoeker de verdachte in de richting van de uitgang duwde, zette de verdachte hem een mes op de keel. Een andere aanwezige schoot te hulp en pakte de verdachte vast. De verdachte sneed hem in de arm en stak hem in de borst, schouder en rug. Het slachtoffer overleefde de messteken, maar was ernstig gewond. De verdachte wist weg te komen, maar werd later herkend op camerabeelden. Bovendien legde hij tegenover zijn broer een belastende verklaring af. Tegen die broer zei de man ook dat hij naar het café was gegaan om daar een tas met een miljoen euro en een wapen op te halen.

Niet volledig ontoerekeningsvatbaar 

De verdediging vroeg de rechtbank onder meer de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Maar omdat de man niet wil meewerken aan een psychologisch onderzoek, kunnen de deskundigen niet zeggen of de man daadwerkelijk ontoerekeningsvatbaar is. Ook de overige processtukken geven onvoldoende aanleiding om de man ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Daarom acht de rechtbank de verdachte wel strafbaar voor de poging tot doodslag en de bedreiging…. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl