Economisch strafrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer kan je ook te maken krijgen met het economisch strafrecht. Onder het economisch strafrecht vallen alle vergrijpen die betrekking hebben op de Wet op de Economische Delicten (WED). Dit wordt vrij breed getrokken. Zo denk je hierbij misschien eerst aan zaken als fraude of witwassen, maar ook tal van andere zaken vallen onder de noemer economisch delict. Denk bijvoorbeeld ook aan het overtreden van de milieuwetgeving, het illegaal aan het werk zetten van vreemdelingen, het overtreden van de meststoffenwetgeving of problemen met de wet op de kansspelen.

Eigenlijk vallen alle illegale praktijken waar jij als ondernemer beter van wordt onder het economisch strafrecht. Soms zitten hier ook echt zaken bij waar je misschien nooit aan hebt gedacht. Maakt jouw onderneming zich wel of niet bewust schuldig aan een economisch delict, dan worden zowel de ondernemer als de bestuurder hiervoor vervolgd door het Openbaar Ministerie. 

Gevolgen economisch delict

Komt jouw bedrijf in het vizier van het Openbaar Ministerie en word je verdacht van een delict dat valt onder het economisch strafrecht, dan kan dat grote gevolgen hebben. Ten eerste is de kans groot dat zowel ondernemer als bestuurder worden vervolgd met alle gevolgen van dien. De kans is groot dat er een flinke boete volgt. Daarnaast heeft zoiets natuurlijk ook veel impact op de reputatie van het bedrijf. Het kan er zelfs voor zorgen dat jouw bedrijf uiteindelijk failliet gaat. 

Schakel altijd hulp in bij economisch strafrecht

Krijg je te maken met het economisch strafrecht, dan kan dat dus nogal wat impact hebben. Twijfel dan ook niet en schakel in dit soort situaties direct de hulp in van een goede, gespecialiseerde advocaat. De ondernemingsrecht advocaten van Huis advocaten staan voor je klaar. Zij hebben de juiste expertise in huis om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt. Zo is het bijvoorbeeld vaak mogelijk om een procedure te voorkomen door te onderhandelen met het OM. Dit scheelt je een hoop tijd en extra kosten en zorgt ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heb jij te maken met economisch strafrecht en wil jij weten wat Huis advocaten voor jou kan betekenen? Leg jouw verhaal dan gerust aan ons voor via 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) of laat je gegevens achter op ons contactformulier. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn en met welke risico’s je rekening moet houden.