Milieuovertredingen

Direct advies?Stel uw vraag

Word jij verdacht van het plegen van milieuovertredingen? Heb je illegaal afval gestort? Of zonder de vereiste vergunningen  bomen gekapt of gevaarlijke stoffen vervoerd? Misschien heb je al een dagvaarding voor het milieudelict ontvangen. Heb jij te maken met een beschuldiging op het gebied van milieuovertredingen, dan helpen wij jou graag. Onze strafrecht advocaten zijn gespecialiseerd in het milieustrafrecht en kunnen jou hier uitstekend in bijstaan. 

Milieuovertredingen

Milieuovertredingen vallen onder het Milieustrafrecht. Dit val op zijn beurt weer onder de Wet Economische Delicten. Dit heeft er alles mee te maken dat de meeste milieuovertredingen worden begaan om daar financieel wijzer van te worden.

Huis Advocaten behandelt onder meer de volgende zaken:

  • Geluidshinder
  • Asbest en overige afvalstoffen
  • Bestrijdingsmiddelen
  • Bodemverontreiniging
  • Natuurbescherming
  • Handelen zonder of in strijd met milieuvergunning
  • Verontreiniging van het oppervlaktewater
  • Vervoer gevaarlijke stoffen

Sancties milieuovertredingen

In de meeste gevallen wordt er bij een milieuovertreding een boete opgelegd, maar ook werkstraffen en zelfs gevangenisstraffen behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast kan een milieuovertreding ook flink wat gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Zo kan een bedrijf als straf geheel of gedeeltelijk worden stilgelegd en kan de rechter ervoor kiezen de uitspraak publiekelijk bekend te maken met alle gevolgen van dien. Het kan ook gebeuren dat je de taak krijgt om de schade te herstellen.

Een milieuovertreding kan dus heel wat gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk om je hierin goed bij te laten staan. Onze advocaten helpen je graag en zorgen ervoor dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. 

Huis Advocaten. Een duidelijke zaak

De advocaten van Huis Advocaten hebben de juiste expertise in huis om jou goed te helpen bij milieuovertredingen. Wij strijden voor jouw belangen en verlenen de beste juridische bijstand. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Direct actie ondernemen met onze advocaat strafrecht.

Heb jij advies nodig over jouw situatie? Mail ons dan jouw zaak, dan kunnen we deze met je doorspreken of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Samen met jou bekijken we wat de mogelijkheden zijn en is het nodig, dan brengen wij jou in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt. 

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Strafrecht

Economische overtredingen * Milieuovertredingen * Belastingovertredingen * Strafrecht algemeen