Het internet staat aan de vooravond van een prijzenslag onder advocaten. Die stellige overtuiging heeft bedrijfsjurist en econoom Antonie Kerstholt, initiatiefnemer van de website Overeenkomst.nl die deze maand werd gelanceerd.

Kerstholt wil als eerste Nederlandse prijsvechter vooral de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf helpen om tegen relatief lage kosten hun juridische zaakjes goed te regelen.

Betaalbaar maken
“Ik wil de advocaat weer bereikbaar en betaalbaar maken”, zegt hij. Zijn klanten kunnen voor een eenmalig bedrag van 995 euro ('Daarvoor kunt u een gespecialiseerde topadvocaat nog geen drie uur inhuren') 170 standaardcontracten op het gebied van onder meer arbeidsrecht, sommatiebrieven, bezwaarschriften en geheimhoudingsovereenkomsten krijgen.

Voor 50 euro wordt een document binnen een uur door een advocaat gescreend.

Wervingsinstrument
Tot dusver werd het internet vooral gebruikt als een wervingsinstrument voor advocatenkantoren. Sinds vorig jaar is De Nationale Advocatenlijn (DNA) actief, die tracht te bemiddelen tussen een cliënt met een juridische kwestie en een voor dat probleem gespecialiseerde advocaat.  Lees meer

Bron: Gelderlander.nl

Huis Advocaat contractenrecht Particulier

Huis Advocaat contractenrecht Zakelijk