De voorzieningenrechter (sector civiel) van de Haagse rechtbank heeft vandaag opnieuw een uitspraak gedaan over het voornemen tot aanbesteding van de vaste telefoonlijnen van de rijksoverheid en talrijke andere overheden die zich daarbij hebben aangesloten.

De inschrijving voor die aanbesteding is al gesloten sinds 29 juli 2010. Toen is gebleken dat de economisch meest voordelige aanbieding was gedaan door KPN. Het voornemen om aan KPN als goedkoopste inschrijver de opdracht te gunnen is door het rijk echter ingetrokken na een uitspraak van de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit). Die uitspraak hield in dat KPN door op de valreep een tariefwijziging bekend te maken, de eerlijke mededinging rond de aanbesteding had verstoord. Daarom heeft het rijk in november 2010 aan de inschrijvers bericht dat het de opdracht aan de als tweede geëindigde inschrijver (Tele2) wilde gunnen.
Vervolgens is in kort gedingen door de rechtbank en in hoger beroep door het gerechtshof te Den Haag geoordeeld dat de uitsluiting van KPN onterecht was, omdat in het bestek voor deze situatie geen uitsluitingsgrond is opgenomen.  Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit