De rechtbank Breda spreekt voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui vrij van betrokkenheid bij het witwassen van 2,3 miljoen euro aan drugsgelden in 2003. Wel worden Abdellaoui en medeverdachte Geoffrey Prommayon veroordeeld tot 2 maanden voorwaardelijke celstraf voor betrokkenheid bij heling van 30.000 dollar aan drugsgeld.

Abdel F., destijds filiaalhouder van een Bredaas postagentschap en voormalig vriend van Abdellaoui, wordt wel veroordeeld voor het witwassen van de 2,3 miljoen euro, en ook voor het witwassen van bijna 300.000 Britse ponden aan drugsgelden, het zetten van valse handtekeningen en heling van de 30.000 dollar aan drugsgeld. De rechtbank legt hem een celstraf op gelijk aan het voorarrest, een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden.
In de zaak tegen een vierde verdachte, Ramphis R., verklaart de rechtbank de officier van justitie niet-ontvankelijk in verband met onrechtmatige uitzetting en aanhouding in de Dominicaanse republiek. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit