De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft vandaag geen eindoordeel gegeven in de zaak van een 23-jarige man uit Kerkdriel die wordt verdacht van ontuchtige en seksuele handelingen met een zevenjarig meisje in Cuijk in maart 2011. De rechtbank wenst nadere informatie van de reclassering.

De officier van justitie eiste twee weken geleden voor de twee ten laste gelegde feiten een gevangenisstraf van achttien maanden en tbs met dwangverpleging. De advocaat van de verdachte voerde aan dat tbs met dwangverpleging aan de orde dient te komen als een andere strafrechtelijke afdoening niet helpt. Volgens de advocaat stemt de man in met een tbs met voorwaarden en is hij ervan doordrongen dat ook een dergelijke behandeling langdurig zal zijn.

Een psycholoog en een psychiater hebben een rapport over de man uitgebracht. Volgens de psycholoog werkt een zogeheten ‘stok achter de deur’ van een tbs met dwangverpleging goed bij de behandeling van cliënten zoals de verdachte. De psychiater adviseert de man te laten behandelen voor zijn pedofilie, gezien het hoge risico op herhaling. Er zouden meerdere redenen zijn om te veronderstellen dat voor de behandeling van de verdachte een tbs met voorwaarden volstaat om de samenleving goed te beveiligen. De psychiater benoemt onder meer dat de man openheid van zaken heeft gegeven over zijn pedofilie en bereid is mee te werken aan intensieve behandeling waaronder een behandeling met libidoremmende medicatie. De reclassering onderschrijft beide rapporten. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit