De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft een 35-jarige man zojuist veroordeeld tot negen jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor vier verkrachtingen, twee aanrandingen en pogingen daartoe in de regio Cuijk. De man is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag, twee pogingen tot zware mishandeling met voorbedachte rade en diefstal met geweld.

De man uit Nijmegen heeft in de periode november 2007 tot januari 2010 vier vrouwen verkracht in de gemeenten Grave, Boxmeer en Sint Anthonis. Ook heeft hij twee vrouwen in Cuijk en Sint Anthonis aangerand. In Boxmeer en Sint Anthonis probeerde hij twee anderen aan te randen of te verkrachten. De rechtbank kwalificeert het als poging tot doodslag dat de man een van de vrouwen met zware werkschoenen tegen haar hoofd schopte waardoor onder meer haar neus en oogkas zijn gebroken. De verdachte heeft willens en wetens de aanmerkelijke kans aanvaard dat de vrouw zou komen te overlijden.

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank ermee rekening gehouden dat de man op ernstige wijze de lichamelijke integriteit van de slachtoffers heeft geschonden en hij zich na het plegen van de feiten volstrekt niet om hun lot heeft bekommerd. De verdachte heeft een groot aantal jonge vrouwen op brute wijze in het donker van de fiets gesleurd en hen op gewelddadige wijze verkracht of aangerand. Daarnaast is de man welbewust met zijn auto tegen twee vrouwen aangereden en heeft hen vervolgens mishandeld waardoor zij aanzienlijke verwondingen opliepen. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zijn eigen bevrediging voorop heeft gesteld. Het moet voor de vrouwen een uitermate schokkende en beangstigende ervaring zijn geweest die zij nog lang met zich meedragen, zo blijkt ook uit verklaringen die enkele slachtoffers hebben afgelegd. De opgelegde gevangenisstraf van negen jaren is lager dan de twaalf jaren celstraf die de officier van justitie eiste, omdat de verdachte van een deel van de ten laste gelegde feiten wordt vrijgesproken. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit