De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft een 33-jarige Eindhovenaar vandaag veroordeeld tot zes jaren gevangenisstraf voor mensenhandel. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van ruim 15.000 euro.

De rechtbank acht bewezen dat de man vier vrouwen (achtereenvolgens) bij hem onderdak verschafte en hen heeft gedwongen dan wel bewogen tot prostitutie. Hij heeft de vier slachtoffers tussen augustus 2007 en juli 2010 uitgebuit in Eindhoven, Waalwijk en/of Utrecht. Ten aanzien van twee van de vrouwen was er sprake van geweld en dreiging met geweld.

Een van de slachtoffers zat langdurig in jeugdinrichtingen, werd op 17-jarige leeftijd verliefd op de verdachte en is van haar 18de tot haar 20ste jaar door hem seksueel uitgebuit. Zij was als het ware zijn slaafje. Een ander slachtoffer plaatste hij in een thuisisolement. De rechtbank acht de wijze waarop hij de vrouwen behandelde in strijd met hun menselijke waardigheid. De inkomsten van de vrouwen gingen vrijwel volledig op aan de cocaïneverslaving van de verdachte en de slachtoffers. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit