De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft een 35-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaren voor doodslag op zijn vrouw, brandstichting en het veroorzaken van een ontploffing in Veldhoven. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 14.000 euro betalen.

In de ochtend van 24 juli 2010 vond er een explosie plaats in de woning van het echtpaar in Veldhoven. Het dak van de woning lag er grotendeels af en er was flinke rookontwikkeling. De hoofdgaskraan van de gasinstallatie bleek te zijn verwijderd, waardoor gas de woning instroomde. Ook stonden alle pitten van het gasfornuis open. In de slaapkamer werd het levenloze lichaam van de vrouw aangetroffen.

De man heeft bekend dat hij zijn vrouw na een ruzie over zijn cocaïnegebruik hardhandig op het bed heeft geduwd en vervolgens onder invloed van alcohol en drugs met een hamer op haar hoofd heeft geslagen. De rechtbank acht – evenals de officier van justitie – niet wettig en overtuigend bewezen dat er sprake was van voorbedachten rade en spreekt de man vrij van moord. Wel wordt de man veroordeeld voor doodslag op zijn vrouw.
De verdachte heeft eveneens bekend dat hij de hoofdgaskraan heeft gedemonteerd en de pitten heeft opengedraaid. De rechtbank oordeelt dat de man door zijn handelen opzettelijk brand heeft gesticht en een ontploffing teweeg bracht waardoor er gevaar ontstond voor mensen en goederen. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit