Al enkele jaren vinden er in het gebied Noordoost-Groningen aardbevingen plaats als gevolg van de gaswinning door de NAM. Gebleken is dat in de laatste twee à drie jaren het aantal bevingen in frequentie en kracht is toegenomen. Deze schade kan bij de NAM worden ingediend en de NAM heeft inmiddels aangegeven die schade ook te zullen vergoeden wanneer die voldoende is aangetoond en door een taxateur is vastgesteld.
Een andere forse schadepost die -voor zover bekend- door nog geen enkele eigenaar is ingediend bij de NAM is de waardevermindering van zijn/haar onroerend goed.

Oprichting stichting door De Haan Advocaten
De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (Stichting WAG) zal worden opgericht om alle eigenaren van onroerende zaken in het getroffen gebied bij te kunnen staan bij het verhalen van de waardevermindering op de NAM en/of de Staat. Tegen betaling van € 100,– kunt u zich aanmelden en sluit u een overeenkomst van opdracht met De Haan Advocaten & Notarissen. Zodra er zich meer dan 100 personen hebben aangemeld, zal de Stichting WAG definitief worden opgericht en zal De Haan Advocaten & Notarissen namens de Stichting en de deelnemers de NAM en/of de Staat aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Lees meer
Meld u aan bij de Stichting WAG