De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft zojuist een 31-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor onder meer een gewapende overval op een tankstation in Gemonde. Ook krijgt de man een rijontzegging van een jaar opgelegd en moet hij ruim 500 euro schadevergoeding betalen aan de tankstationhouder.

De man pleegde op 12 februari 2011 omstreeks 17.00 uur een gewapende overval op een tankstation in Gemonde. Hij bedreigde de pompbediende met een vuurwapen, sloeg hem tegen het hoofd en nam een geldbedrag en een portemonnee mee. Tijdens zijn vlucht van Gemonde naar Schijndel reed hij ongeveer 100 kilometer per uur waar 30 kilometer per uur is toegestaan. De man heeft links gereden, slingerde van links naar rechts over de weg en reed op een rotonde tegen het verkeer in. Omstreeks 17.15 uur werd de man door de politie aangehouden in Schijndel en heeft toen een van de agenten bedreigd. De man is ook veroordeeld voor het in bezit hebben van een vuurwapen en knalpatronen.

Tijdens de achtervolging door de politie verloor de man de macht over het stuur en kwam de auto tot stilstand. Twee politieagenten stonden achter de portieren van hun dienstauto. Vervolgens reed de man met geringe snelheid tegen de dienstauto. De rechtbank spreekt de man vrij van poging tot doodslag of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Anders dan de officier van justitie eiste had de verdachte volgens de rechtbank de intentie weg te rijden en te ontkomen aan een aanhouding en had hij niet de opzet de verbalisanten zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. De man is eveneens vrijgesproken van diefstal van de auto van de vader van zijn toenmalige vriendin. De vrouw had de auto geleend en met de sleutels achtergelaten bij de verdachte. Zij had niet aangegeven dat hij er niet in mocht rijden en de man maakte al eerder gebruik van de auto. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit