De 60-jarige D.K. is vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Roermond veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en terbeschikkingstelling met dwangverpleging. De rechtbank acht bewezen dat hij op 16 november 2010 in Maria-Hoop (Limburg) de 70-jarige mevrouw A.H. opzettelijk om het leven heeft gebracht doordat hij haar ongeveer 18 maal met een mes in het lichaam heeft gestoken.

D.K. was die avond naar het huis van het hem bekende slachtoffer gegaan om haar geld afhandig te maken. Hij had daartoe een ongeladen revolver en een mes als dreiging meegenomen, alsook touw en plaktape om haar vast te binden en te knevelen. Toen het slachtoffer zich wist los te werken en om hulp ging schreeuwen, heeft K. getracht haar onder controle te krijgen. In de worsteling die daarop volgde, heeft hij zijn mes gebruikt met het fatale gevolg. Hij is vervolgens vertrokken met medeneming van verschillende goederen en de auto van het slachtoffer.
Sterk verminderd toerekeningsvatbaar

Uit de twee door respectievelijk een psychiater en een psycholoog opgemaakte rapporten over de geestestoestand van K. blijkt dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. De rechtbank acht in beginsel een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 15 jaar passend. De rechtbank heeft echter ook rekening gehouden met de rapportages van deskundigen. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit