De rechtbank Haarlem heeft de 28-jarige verdachte K. op 5 januari 2011 veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor het opzettelijk veroorzaken van gevaar voor het spoorwegverkeer.
De verdachte is op 23 juli 2011 rond 7.00 uur met zijn auto de spoorbaan Beverwijk-Heemskerk opgereden. Hij heeft na 237 meter over het spoor te zijn gereden de auto verlaten, waarna een sneltrein tegen de auto is gebotst.

De rechtbank acht de opzet bewezen omdat er bij verdachte in elk geval enig inzicht moet zijn geweest in de draagwijdte en mogelijke gevolgen van zijn handelen. Het over verdachte opgemaakte psychologische rapport geeft geen aanknoping voor een geestelijke stoornis. Bovendien heeft verdachte verklaard dat hij -direct nadat hij was vastgelopen op het spoor- zich realiseerde wat er gebeurd was en een verhaal heeft verzonnen om een hoge straf te voorkomen. Dit realiteitsbesef maakt dat de verdachte volgens de rechtbank ook kort daarvoor wel wist wat hij deed. Hij heeft het feit dus opzettelijk begaan. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit