De mogelijkheden om het koopcontract te beëindigen, ook wel ontbinden genoemd, dienen in de koopovereenkomst te zijn opgenomen. Eén van de meest voorkomende ontbindende voorwaarden is het financieringsvoorbehoud.

Onder voorbehoud van financiering

Weet u als koper niet zeker of u de financiering voor de koopprijs rond krijgt? Neem dan de ontbindende voorwaarde “onder voorbehoud van financiering” in het koopcontract op. U kunt dan binnen een bepaalde periode na de ondertekening van de koopovereenkomst de koop alsnog beëindigen.

Hypotheek niet rond?

Tevens is het raadzaam om in de koopovereenkomst op te nemen voor welk bedrag u een hypotheek moet verkrijgen. Stel dat u de financiering voor het afgesproken bedrag niet rond kan krijgen. Dan kunt u de ontbindende voorwaarde inroepen en de overeenkomst beëindigen.

Termijn voor voorwaarden

U dient met (ver)kopende partij een datum af te spreken en vast te leggen in het koopcontract waarbinnen u de ontbindende voorwaarde moet inroepen. Na deze datum kunt u geen succesvol beroep meer doen op het feit dat u de financiering of hypotheek niet rond krijgt.

Bewijs dat u moeite heeft gedaan

Wij raden u aan in de koopovereenkomst de voorwaarden op te nemen hoe aangetoond moet worden dat de financiering mislukt is. Als koper moet er bewezen worden dat er moeite is gedaan de financiering rond te krijgen maar dat dit niet lukt. Bewijs in de vorm van twee schriftelijke afwijzingen van erkende hypotheekverstrekkende instellingen is een veelvoorkomend vereiste.

Is over het bewijs niets afgesproken in de koopovereenkomst, dan kan dit tot grote problemen leiden. De verkoper gaat niet akkoord met ontbinding en houdt u aan de overeenkomst of vordert een boete van u.

Advocaat koopovereenkomst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat koopovereenkomst staat u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct actie ondernemen met onze advocaat koopovereenkomst.

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat koopovereenkomst en de vestiging bij u in de buurt.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Koopovereenkomst

Koopovereenkomst beëindigen * Koopovereenkomst / niet nakomen van afspraken (wanprestatie) * Koopovereenkomst algemeen