Huurcontract

Direct advies?Stel uw vraag

Huur of verhuur je een woning of bedrijfspand, dan is wordt er altijd een huurcontract opgesteld en ondertekend. In dit contract staan alle afspraken die jullie samen maken. Het is belangrijk dat het huurcontract goed in elkaar zit. Dit kan veel vervelende discussies en problemen voorkomen. 

Afspraken & verplichte regels huurcontract

Zoals gezegd worden in het huurcontract de afspraken tussen de huurder en verhuurder vastgelegd. Een groot aantal wettelijke regels (dwingend recht) hebben echter voorrang boven sommige afspraken die in de huurovereenkomst staan. Van deze regels kan niet, ten nadele van de huurder, worden afgeweken. Niet alles wat partijen zijn overeengekomen, houdt dus stand in de rechtbank als hier een discussie over zou ontstaan. Zorg ervoor dat je goed weet wat de wettelijke regels zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en maak je geen afspraken die eigenlijk niet handig zijn.

Contract & periode

Een huurovereenkomst kan voor bepaalde of voor onbepaalde tijd zijn aangegaan. Als het gaat om een huurcontract voor bepaalde tijd, dan is er dus voor een vaste periode een huurovereenkomst aangegaan. Zowel huurder al verhuurder weten goed waar ze aan toe zijn. De huurder kan de huur pas beëindigen als die periode voorbij is, tenzij de verhuurder instemt met een voortijdige beëindiging.

De overeenkomst kan niet eenzijdig worden opgezegd op een eerder moment. Dit kan alleen als er grote problemen zijn of er sprake is van onvoorziene omstandigheden. Lukt het jullie niet om hier samen afspraken over te maken, dan zal de rechter een besluit moeten nemen. Er moet dan wel echt een goede reden zijn voor het opzeggen van het huurcontract. Er zijn een aantal opzeggingsgronden waarmee je als verhuurder naar de rechter kan stappen.

Let op:
Twijfel jij of je genoeg redenen hebt om het huurcontract te beëindigen? Leg jouw situatie gerust even vrijblijvend voor aan onze juridische medewerkers. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en geven je advies waar je mee verder kan. Ook brengen zij jou eventueel in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt.

Een goed huurcontract voorkomt problemen

Tussen huurder en verhuurder kunnen allerlei vervelende discussies ontstaan. Een goed huurcontract kan een hoop van dit soort discussies vooraf voorkomen. Maak hele duidelijke afspraken en zorg ervoor dat het contract heel concreet is. Ontstaat er een discussie, dan kun je in het huurcontract nalezen wat jullie hierover hebben afgesproken. Dit maakt alles een stukje makkelijker. Het je hulp bij het opstellen van een goed huurcontract of wil jij jouw huurcontract graag even laten nakijken voor jij jouw handtekening zet? Onze huurrecht advocaten helpen je graag!

Advocaat Huurrecht

De huurrecht advocaten van Huis Advocaten weten alles van huur en verhuur. Zijn er problemen, dan staan zij voor je klaar. Of het nou gaat om het opstellen of checken van een huurcontract of een procedure bij de rechter, zij zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. 

Direct hulp huurcontract

Wij zitten voor je klaar. Onze intakebalie is op werkdagen van 9.00-17.00 bereikbaar. Onze adviseurs beantwoorden jouw vragen lopen en lopen jouw huidige situatie met je door. Zo ontvang je advies op maat en weet je direct welke mogelijkheden er zijn. Onze advocaten kunnen je daar vervolgens in bijstaan. Bel ons direct op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Of vul het contactformulier in en wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

Nuttige tips – Advocaat huurrecht

Huurbescherming*  Huurprijs * Einde huurovereenkomst * Onderhoud * Onderhuur * huurrecht zakelijk