Huurprijs

Direct advies?Stel uw vraag

De huurprijs is de prijs die (meestal maandelijks) voor het huren van de bedrijfsruimte wordt betaald. Bij de verhuur van winkel- en horeca ruimten kunnen huurder en verhuurder eens in de zoveel tijd een wijziging van de huurprijs vorderen. De regels omtrent de huurprijs zijn van dwingend recht. Dit betekent dat niet ten nadele van de huurder van de regels kan worden afgeweken. Dit kan alleen als de rechter daaraan zijn goedkeuring heeft gegeven.

Bepalen huurprijs

Verhuurder en huurder mogen bij het sluiten van de huurovereenkomst een huurprijs bepalen. Als een van beide partijen tijdens de huurperiode meent dat de huurprijs niet overeenstemt met die van vergelijkbare bedrijfsruimten, dan kan hij de rechter inschakelen. Bij de vaststelling van de huurprijs let de rechter op de huurprijs van vergelijkbare bedrijfsruimten.

De vordering tot het vaststellen van de huurprijs kan pas na afloop van de overeengekomen duur van de huurovereenkomst. Bij een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, kan het telkens wanneer tenminste vijf jaar zijn verstreken.

Wat doet een huurrecht advocaat?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, discussies, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Wij staan u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Ik heb hulp nodig

Heeft u vragen over juridische aspecten rondom de huurprijs? Of heeft u hulp nodig van onze huurrecht advocaten? Wij zijn er voor u en pakken het op. Mail ons vrijblijvend uw vragen of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00. Samen bespreken we u zaak en we brengen u in contact met een ervaren Huis Advocaat bij u in de omgeving. Zo bent u ervan verzekerd dat uw zaak in goede handen is.

Meer informatie over huren

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier