Huurprijs

Direct advies?Stel uw vraag

De huurprijs is de prijs die (meestal maandelijks) voor het huren van de bedrijfsruimte wordt betaald. Bij de verhuur van winkel- en horeca ruimten kunnen huurder en verhuurder eens in de zoveel tijd een wijziging van de huurprijs vorderen. De regels omtrent de huurprijs zijn van dwingend recht. Dit betekent dat niet ten nadele van de huurder van de regels kan worden afgeweken. Dit kan alleen als de rechter dit besluit. 

Bepalen huurprijs

Bij het afsluiten van de huurovereenkomst kunnen huurder en verhuurder samen de huurprijs bepalen. Als één van beide partijen tijdens de huurperiode het idee heeft dat de huurprijs niet overeenstemt met die van vergelijkbare bedrijfsruimten, dan kan hij naar de rechter stappen. De rechter zal dan bepalen of de huurprijs juist is of aangepast moet worden. Bij de vaststelling van de huurprijs let de rechter op de huurprijs van vergelijkbare bedrijfsruimten.

Het opnieuw laten vaststellen (vorderen) van de huurprijs kan alleen als de overeengekomen duur van de huurovereenkomst is afgelopen. Is er een overeenkomst voor onbepaalde tijd, dan kan dit als er tenminste vijf jaar voorbij zijn. 

Wat doet een huurrecht advocaat?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat de juridische expertise van een advocaat vaak pas in een te laat stadium wordt ingeschakeld. Voorkom problemen en schakel op tijd een advocaat in om je te helpen bij bijvoorbeeld het opstellen of toetsen van het huurcontract. Uiteindelijk kan je hiermee onaangename verrassingen, discussies, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Wij staan je graag bij met een eerlijk advies op maat over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Ik heb hulp nodig

Heb je vragen over de juridische aspecten rondom de huurprijs? Of heb je hulp nodig van onze huurrecht advocaten? Wij zijn er voor je en pakken het op. Mail ons vrijblijvend jouw vragen of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00. Samen bespreken we de zaak en we brengen je in contact met een ervaren Huis Advocaat bij jou in de omgeving. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw zaak in goede handen is.

Meer informatie over huren

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier