Huurovereenkomst & periode

Direct advies?Stel uw vraag

De huurovereenkomst bij een winkelruimte wordt meestal aangegaan voor een periode van 5 of 10 jaar. Dit geldt ook voor andere voor het publiek toegankelijke bedrijfsruimtes. Wanneer er een huurovereenkomst is aangegaan voor 5 jaar wordt het van rechtswege (automatisch) verlengd met nog eens vijf jaar. 

Een eenmalige huurovereenkomst

Het is mogelijk om eenmalig een huurovereenkomst aan te gaan voor een periode van twee jaar of korter. Dit kan voor een huurder interessant zijn als hij zijn bedrijf nog moet opstarten. Keerzijde is dat de huurder dan geen profijt heeft van de huurbescherming. En dat hij het pand misschien na de huurperiode moet verlaten.

Andere termijnen binnen een huurovereenkomst

Soms willen partijen een andere termijn overeenkomen (bijvoorbeeld drie jaar zonder verlenging van rechtswege). Wanneer zij dit willen dan kunnen zij daarvoor toestemming vragen aan de kantonrechter. Dit zal de verhuurder ook (vrijwel) altijd willen doen, omdat de huurder anders altijd een beroep kan doen op de verlenging van rechtswege (zelfs al vermeldt het contract anders).

Afsluiten huurcontract

Indien een verhuurder een nieuw huurcontract met zijn huurder afsluit dan moeten beide partijen goed weten wat hun rechten en verplichtingen zijn. De huurperiode is immers lang. U wilt niet voor verrassingen komen te staan. Zorg dus altijd dat u goed weet wat uw rechten en uw plichten zijn. 

Om de rechten van zowel de verhuurder als de huurder te waarborgen is een goed en juridisch getoetst huurcontract van groot belang. De bedoeling van een goed, juridisch huurcontract is om problemen te voorkomen die zich tijdens, of soms zelfs vóór de huurperiode kunnen voordoen. Onze advocaten helpen u hier graag bij. Wanneer de zaken vooraf goed geregeld zijn voorkomt dat een hoop problemen.

Hulp bij huurcontracten

Wilt u meer weten over bovenstaande onderwerp? Wilt u weten welke huurperiode gehanteerd wordt bij bedrijfsruimten? En zijn alle bedingen rechtsgeldig overeengekomen? Onze huurrecht advocaten zijn gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke vraagstukken. Zij zijn u graag van dienst.

Mail ons gerust vrijblijvend uw vragen of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Samen bespreken we uw situatie en adviseren wij u welke vervolgstappen verstandig zijn.

Meer informatie

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier