Bedrijfsruimte

Direct advies?Stel uw vraag

De wet maakt een onderscheid tussen (ver)huur van woonruimte en bedrijfsruimte. Deze laatste wordt op zijn beurt weer onderverdeeld tussen detailhandel bedrijfsruimte en overige bedrijfsruimte. Tussen deze laatste twee zit een verschil in huurbescherming. Voordat u een huurovereenkomst sluit is het belangrijk om van onderstaande punten goed op de hoogte te zijn.

  • Detailhandel bedrijfsruimte: hieronder wordt verstaan een horecabedrijf of winkel;
  • Overige bedrijfsruimte: bijvoorbeeld een kantoorgebouw of opslagruimte.

Huurbescherming huurder

Een huurder van woonruimte geniet een verregaande bescherming. Ook een huurder van detailhandel bedrijfsruimte geniet een grote mate van huurbescherming. De reden hiervan is dat de huurder van bijvoorbeeld een winkelpand voor zijn of haar levensonderhoud daarvan afhankelijk is en vaak een zekere mate van bekendheid geniet van het publiek in de buurt.

Huurbescherming bij bedrijfsruimtes

Voor kantoor- en opslagruimten gaat deze huurbescherming niet of minder op, omdat het veelal geen vrijelijk toegang biedt aan publiek en meestal niet afhankelijk is van de plaats en locatie van vestiging.

Ontstaan er problemen of het gebied van het huurrecht, dan biedt de Advocaat Huurrecht van Huis Advocaten een goede en jarenlange expertise, zowel voor verhuurder als huurder.

Hulp van advocaat Huurrecht

Huis Advocaten heeft advocaten die zich gespecialiseerd hebben in het huurrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met uw zaak. Samen met u en uw partner kijkt de advocaat huurrecht naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 23 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat huurrecht en de vestiging bij u in de buurt.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Meer informatie

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier