Bedrijfsruimte

Direct advies?Stel uw vraag

De wet maakt een onderscheid tussen (ver)huur van woonruimte en bedrijfsruimte. Deze laatste wordt op zijn beurt weer onderverdeeld tussen detailhandel bedrijfsruimte en overige bedrijfsruimte. Tussen deze laatste twee zit een verschil in huurbescherming. Voordat je een huurovereenkomst sluit is het belangrijk om van onderstaande punten goed op de hoogte te zijn.

  • Detailhandel bedrijfsruimte: horecabedrijf of winkel;
  • Overige bedrijfsruimte: bijvoorbeeld een kantoorgebouw of opslagruimte.

 

Huurbescherming huurder

Een huurder van een woonruimte heeft huurbescherming. Ook een huurder van detailhandel bedrijfsruimte geniet een grote mate van huurbescherming. De reden hiervan is dat de huurder van bijvoorbeeld een winkelpand hier voor zijn of haar levensonderhoud van afhankelijk is en vaak een zekere mate van bekendheid geniet van het publiek in de buurt.

Huurbescherming bij bedrijfsruimtes

Voor kantoor- en opslagruimten gaat deze huurbescherming niet of minder op, omdat het veelal geen vrijelijk toegang biedt aan publiek en meestal niet afhankelijk is van de plaats en locatie van vestiging.

Ontstaan er problemen of het gebied van het huurrecht, dan biedt de Advocaat Huurrecht van Huis Advocaten een goede en jarenlange expertise, zowel voor verhuurder als huurder.

Hulp van advocaat Huurrecht

Huis Advocaten heeft advocaten die zich gespecialiseerd hebben in het huurrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met jouw zaak. Samen met jou kijkt de advocaat huurrecht naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Juridisch advies nodig? Mail jouw vrijblijvende vragen of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan jouw zaak met de juiste advocaat huurrecht en vertellen je precies wat jouw mogelijkheden zijn.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Meer informatie

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier