Op basis van de franchiseovereenkomst verbindt de franchisegever zich aan de franchisenemer om commerciële instrumenten, producten en/of diensten te verstrekken. Vaak gaat het om het gebruik van een handelsnaam, merknaam, briefpapier met logo’s en een ondersteunend netwerk.

De franchisenemer verbindt zich tot een tegenprestatie, bijvoorbeeld betaling van een maandelijks vast bedrag, vermeerderd met een bepaald percentage van de omzet.
Huis Advocaten kan u onder andere adviseren over:

  • inhoud van de franchiseovereenkomst
  • voorbereidingen die u moet treffen voordat u een franchiseovereenkomst aangaat
  • beëindigen van de franchiseovereenkomst geven wij u juridische bijstand
  • financiële afronding
  • concurrentiebedingen van de franchisenemer en diens werknemers

Advocaat franchiseovereenkomst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat franchiseovereenkomst vaak pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat franchiseovereenkomst staat u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct actie ondernemen met onze advocaat contractenrecht.

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat contractenrecht en de vestiging bij u in de buurt.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Contractenrecht

Algemene voorwaarden * Meer over contracten in het algemeen * Distributiecontracten * Licentieovereenkomst * Franchiseovereenkomst * Advocaat Contracten