Naar het oordeel van de voorzieningenrechter is voorshands onvoldoende aannemelijk geworden dat tussen partijen een overeenkomst tot stand is gekomen. De voornaamste reden voor dit oordeel is gelegen in het e-mailbericht van 15 april 2012 van
Le Jeune (in de persoon van [J]). In dit bericht stelt de [J] een drietal (opschortende) voorwaarden aan het ontstaan van de koopovereenkomst, waaronder een concurrentiebeding en afspraken over de leveringsvoorwaarden. Rotho en [eiser sub 2] hebben betwist dat partijen voorwaarden aan de koopovereenkomst hebben verbonden maar die enkele betwisting is, gelet op het e-mailbericht van 15 april 2012, onvoldoende. Het concurrentiebeding is opgenomen onder artikel 7 in de conceptovereenkomst, maar ten aanzien van de leveringsvoorwaarden van Asia Ace bestaat geen overeenstemming. Partijen hebben op de comparitie immers nog gediscussieerd over deze leveringsvoorwaarden (de hoogte van de door Asia Ace gehanteerde prijzen). Verder overweegt de voorzieningenrechter dat er geen duidelijkheid bestaat over één van de essentialia van de overeenkomst, namelijk de leveringsdatum van de aandelen. Rotho en [eiser sub 2] hebben gesteld dat de ‘richtdatum’ voor de levering van de aandelen 5 juli 2012 was, maar deze datum blijkt nergens uit. Tot slot bepaalt artikel 12 van de conceptovereenkomst dat wijzingen of aanvullingen van de koopovereenkomst pas rechtsgeldig zijn indien deze schriftelijk door partijen zijn vastgesteld, gedateerd en ondertekend. De koopovereenkomst zélf is zowel door Rotho en [eiser sub 2] als door Le Jeune niet ondertekend en gedateerd, hetgeen zich moeilijk lijkt te verhouden met laatst genoemde bepaling.

4.4. Concluderend kan uit de stukken in het dossier worden afgeleid dat partijen de intentie hadden dat Le Jeune de aandelen van van Rotho in XX-Trail zou overnemen (ook nadat de geplande fusie met Nomadis en Dalery niet doorging), maar de voorzieningenrechter kan op dit moment niet met voldoende zekerheid vaststellen dat het daadwerkelijk tot een overeenkomst daartoe is gekomen.

Bron: Rechtspraak.nl – LJN: BX7908