Om de zoveel tijd ziet u op onze sociale media dat onze strafrechtadvocaten piketdienst hebben. Maar wat is piket eigenlijk? In deze blog zal ik de meest gestelde vragen over piket beantwoorden.

Wanneer piket?

Om het half jaar krijgen strafrechtadvocaten een rooster waarop te zien is wanneer ze piketdienst hebben. Onze strafrechtadvocaten kunnen op de dag van hun piketdienst (dit kan ook in het weekend) van 07:00 tot 20:00 uur een piketmelding ontvangen. Een piketmelding wordt uitgestuurd wanneer een verdachte wordt aangehouden of in verzekering wordt gesteld en geen voorkeursadvocaat heeft opgegeven.

Wat doet een advocaat na een piketmelding?

De bedoeling is dat je als advocaat binnen twee uur de melding oppakt en consultatiebijstand (advies voorafgaand het verhoor) verleend aan de verdachte. Een verdachte heeft sinds 1 maart 2017 ook recht op verhoorbijstand. Onze strafrechtadvocaten kunnen u ook bijstaan tijdens het verhoor. Voor meer informatie omtrent het consultatie- en verhoorbijstand verwijs ik u naar mijn eerdere blog: “Help ik word uitgenodigd voor een politieverhoor: wat nu?”.

Kosten tijdens piket

Voor de verdachte is een consultatie- en verhoorbijstand tijdens piket (in de meeste gevallen) kosteloos. De overheid betaalt de kosten van de advocaat.

Kan je een voorkeursadvocaat opgeven?

Ja dit is mogelijk. U kunt onze strafrechtadvocaten ook opgeven als voorkeursadvocaat. Ook in dit geval zullen wij een melding ontvangen en zullen wij u consultatie- en verhoorbijstand verlenen.

Ik heb advies nodig

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of advies nodig, schroom dan niet om contact op te nemen met Oass Advocaten.