Verhuurder succesvol in beroep

Geïntimeerde/huurder huurt sinds 15 maart 1974(!) een woonhuis, aanvankelijk van een rechtsvoorganger van De Woonschakel en thans van De Woonschakel. Het woonhuis ligt in een woonbuurt en maakt deel uit van een rij woningen met een tuin van ongeveer zes meter breed en tien meter diep.

In de tuin staat een plantenkas op ongeveer vier meter van het huis. Deze kas meet ongeveer drie bij vier meter. De hennepplantage werd beheerd door de zoon van de vrouw, volgt uit de uitspraak.

De kas is vanuit het huis van huurder en door buren goed te zien. 4.1.2 Naar aanleiding van klachten van omwonenden over overlast als gevolg van zeer sterke hennepgeur heeft De Woonstichting de politie ingeschakeld die op 8 september 2009 het woonhuis van huurder bezocht. Bij die gelegenheid zijn in de plantenkas wietplanten aangetroffen, 27 volwassen planten en 47 stekjes, alsmede een koolstoffilter en vier ventilatoren die waren gekoppeld aan een stekkerdoos.

Oordeel kantonrechter: geen ontbinding

De kantonrechter heeft de vordering van De Woonschakel die strekt tot ontbinding van de huurovereenkomst en tot ontruiming door huurder van het woonhuis, afgewezen omdat mogelijk sprake is van overtreding van de regels van goed huurderschap maar dat er (ditmaal nog) aanleiding is om in het voordeel van de huurder te beslissen. Lees meer

Bron: Juridischdagblad.nl

Huis Advocaat huurrecht Particulier

Huis Advocaat huurrecht Zakelijk