De rechter in Den Haag heeft een eis tot schadevergoeding van vermogensbeheerder Matrix Asset Management tegen de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) afgewezen.

De VEB had afgelopen woensdag melding gemaakt van een door Matrix afgedwongen publicatieverbod van een artikel in de Geldgids.

De VEB meldde afgelopen woensdag op haar website dat een artikel over Matrix Asset Management door de Geldgids van de Consumentenbond was verboden. Ook Z24 berichtte daar vervolgens over.

Vermogensbeheerder Matrix Asset Management spande daarna een kort geding aan tegen de VEB, vanwege de publicatie over het publicatieverbod. De rechter in Den Haag heeft de vorderingen echter afgewezen, zo blijkt uit het vonnis van afgelopen vrijdag.

In een toelichting schrijft de VEB op haar website dat Matrix Asset Management relatief hoge tarieven hanteert voor beurstransacties. “Het rekenen van dit soort vergoedingen is niet verboden, maar klanten moeten zich realiseren dat op deze manier de resultaten wel erg goed moeten zijn (en blijven) om de hoge kosten terug te verdienen.”

Bron: z24.nl

Huis Advocaat contractenrecht Particulier

Huis Advocaat contractenrecht Zakelijk