Het was volop in het nieuws: het kabinet heeft de zogenoemde noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) gepubliceerd. Vanaf 14 april 2020, en mogelijk zelfs eerder, kunnen werkgevers volgens deze regeling een aanvraag doen voor loonkostensubsidie, tot wel 90% van de loonsom.

Is het verstandig om een beroep te doen op de NOW? Dat hangt er maar net van af. Mogelijk wilt u bijvoorbeeld in deze periode vanwege bedrijfseconomische omstandigheden ook een reorganisatie doorvoeren. Als u dan ook kiest voor de NOW-regeling, dan treedt er een soort boeteregeling in werking. Met name wanneer u verwacht ook ontslagaanvragen bij het UWV in te dienen, is het dus goed om tevoren goed na te denken over de vraag of u een beroep wenst te doen op de NOW.

Als u zich wilt beroepen op de NOW, is het dan wijs om dat meteen te doen? Dat is afhankelijk van uw situatie. Als u de subsidie snel nodig heeft, dan kunt u de aanvraag misschien beter maar spoedig doen. Maar als uw omzetcijfers nog in beweging zijn, is het waarschijnlijk slimmer om nog even te wachten.
Uiteindelijk dus toch wel bewerkelijk en complex. Meer weten? Lees dan meer in ons uitgebreide artikel over de noodregeling NOW.

Mr. M.G. (Martin) Hofman
Parmentier Advocaten
t. 023-5313111
e. hofman@parmentieradvocaten.nl