De militaire meervoudige kamer van de rechtbank Arnhem spreekt Marco Kroon vrij van het aanwezig hebben van cocaïne en MDMA. Kroon wordt wel veroordeeld tot een geldboete van € 750 en een voorwaardelijke werkstraf van 80 uren voor het voorhanden hebben van en het overdragen van stroomstootwapens.

De officier van justitie heeft een onvoorwaardelijke werkstraf geëist van 120 uren voor zowel het bezit en het leveren van stroomstootwapens als het bezit van cocaïne. Op basis van getuigenverklaringen, observaties, het gedrag van Kroon en zijn vriendin, opgenomen telefoongesprekken en sms-berichten en de resultaten van toxicologisch onderzoek, acht de officier van justitie bewezen dat Kroon wist dat zijn vriendin cocaïne gebruikte en in zijn woning bewaarde en dat hij daar zelf ook gebruik van maakte. Voor het bezit van MDMA vorderde de officier van justitie vrijspraak.

De militaire kamer spreekt Kroon niet alleen vrij van het bezit van MDMA maar ook van het bezit van cocaïne. De resultaten van het toxicologisch onderzoek kunnen niet bijdragen aan de bewijslevering, ook niet als 'ondersteunend' bewijs. Mede gelet op wat de deskundigen daarover hebben verklaard, kan niet kan worden vastgesteld dat er een verband is tussen de aangetroffen sporen cocaïne in de auto, op de broek en jas van Kroon en het door hem gebruiken of aanwezig hebben van cocaïne. Er kan ook niet worden vastgesteld dat de cocaïnesporen die zijn aangetroffen in een borsthaarmonster duiden op het aanwezig hebben gehad van cocaïne door Kroon. Ook op basis van de overige bewijsmiddelen kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat Kroon cocaïne aanwezig heeft gehad. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit