De 24-jarige vrouw die in september 2009 een baby te vondeling legde in de buurt van een ziekenhuis in Utrecht, is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. De vrouw moet zich ook laten behandelen, omdat zij aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt.

De rechtbank achtte bewezen dat de vrouw, die ongewenst zwanger was, haar kind te vondeling had gelegd. Een kind te vondeling leggen is strafbaar. De vrouw verklaarde op de zitting dat ze besloten had het kind af te staan, omdat zij zichzelf niet geschikt achtte om voor de baby te zorgen. Ze ging anderhalve dag na de geboorte van het kind op zoek naar een babyluik bij het Diakonessenhuis in Utrecht. In haar geboorteland Duitsland bestaan dergelijke luiken, waarin pasgeboren kinderen anoniem kunnen worden achtergelaten.

De rechtbank zag geen ruimte om – zoals haar advocaat had bepleit – de vrouw schuldig te verklaren zonder strafoplegging. Wel achtte de rechtbank de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit