Deze week oordeelde de politierechter van de rechtbank Alkmaar in de zaken tegen 21 verdachten die terecht stonden voor openlijke geweldpleging op 28 augustus 2010 bij café Leve de Lol in Alkmaar. Die dag werd een grote groep relschoppers opgepakt, nadat ze bij het café op de vuist waren gegaan. Een aantal bezoekers raakte hierbij gewond, het interieur van het café werd vernield en een kermisattractie werd beschadigd.

Op 10 november is één verdachte veroordeeld voor het plegen van openlijk geweld op die bewuste 28 augustus. Ten aanzien van deze verdachte is bewezen dat hij zelf geweld heeft gepleegd, namelijk slaan en gooien met een barkruk. Hij kreeg een gevangenisstraf van 1 maand voorwaardelijk opgelegd, met een proeftijd van 2 jaar, en gedurende die proeftijd een stadion- en stadionomgevingsverbod. Daarnaast is aan hem een werkstraf van 140 uren opgelegd. Dit alles conform de eis van de officier van justitie. Er zijn vier vorderingen van benadeelde partijen (gedeeltelijk) toegewezen.

Ook op 11 november 2010 is één verdachte veroordeeld. Ten aanzien van deze verdachte is bewezen dat hij een organiserende rol heeft gespeeld bij de openlijke geweldpleging. Volgens de jurisprudentie van de Hoge Raad kan op grond daarvan worden geoordeeld dat een voldoende significante en wezenlijke bijdrage is geleverd aan het gepleegde geweld. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit