Rechtbank Maastricht – De rechtbank Maastricht heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vier jaren. De man was met vrienden op stap in Maastricht.

Voor een studentencafé voelde de man zich beledigd. Hij haalde met een bierglas onverwacht en met grote kracht uit naar het gezicht van een student. De man raakte de student vol in zijn gezicht.

De man werd veroordeeld ter zake van het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Handelen met voorbedachten rade werd door de rechtbank niet bewezen geacht. Het gehele gebeuren was geregistreerd door het camerasysteem van de politie Maastricht. Op de camerabeelden is een explosie van geweld te zien. Het betreft schokkende beelden. Van enige provocatie van de zijde van de student is niet gebleken.

De student is inmiddels diverse keren aan het getroffen oog geopereerd maar zal zijn volledige gezichtsvermogen aan het rechteroog niet meer terug krijgen. Verdere operaties zullen moeten worden verricht om het oog te behouden. Het gezicht van de student is blijvend ontsierd. De man moet – als voorschot – een bedrag van euro 25.000,- aan immateriële schadevergoeding betalen.

Bron: www.juridischdagblad.nl