De curators van het failliet verklaarde Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life beginnen vrijdag met de veiling van de volledige kantoorinventaris. Later deze maand komen de exclusieve (sport)auto’s, motoren, wijnen en sieraden van de directeuren aan de beurt.

Justitie verdenkt het bedrijf van omvangrijke beleggingsfraude. In totaal werd meer dan 40 miljoen euro opgehaald bij ongeveer vierhonderd investeerders. Justitie liet beslag leggen op veel zaken maar door het faillissement van het bedrijf en haar directeuren komt de opbrengst ten goede van de schuldeisers.

Kijkdagen
Op vier kantoren van Easy Life in Best, Helmond en Bruchem (Gelderland) zijn vrijdag kijkdagen. De virtuele veiling van onder meer papierversnipperaars, bankstellen, bureaus, computerschermen en kasten begint aan het eind van de middag via de site van veilingkantoor BVA Auctions.

Eind februari zijn in Zwolle twee kijkdagen op de plaats waar onder meer drie Ferrari’s, twee BMW’s, een Chevrolet, Chrysler, Mercedes, Jaguar, Rolls Royce Phantom en een Porsche Carerra staan uitgestald. Vermoedelijk is begin maart de totale opbrengst van de veiling bekend.

Bron: www.rechtennieuws.nl 16 februari 2009