De 39-jarige F.H. uit Baexem is vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Roermond veroordeeld voor moord op zijn achtjarige dochter en poging tot moord op zijn toen tienjarige zoon. De vader kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd met TBS (terbeschikkingstelling) en dwangverpleging. De rechtbank acht de man verminderd toerekeningsvatbaar.

Volgens de rechtbank is wettig en overtuigend bewezen dat de vader op 11 februari 2010 te Baexem opzettelijk en met voorbedachten rade zijn dochter van het leven heeft beroofd. Hij heeft met opzet en na kalm beraad en rustig overleg meermalen met een mes de keel van zijn dochter doorgesneden. De rechtbank acht daarnaast bewezen dat de vader dezelfde avond zijn zoon opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven wilde beroven door meermalen de keel van de jongen door te snijden.

De rechtbank is van oordeel dat uit de afscheidsbrief en de op 11 februari 2010 verzonden e-mailberichten van 21.12 uur en van 21.53 uur naar zijn toenmalige echtgenote blijkt dat verdachte al enige tijd het voornemen had om iets ergs te doen als zijn echtgenote niet zou ingaan op zijn verzoek met hem in contact te treden. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit