Een 44-jarige inwoner van Roermond is vandaag door de meervoudige kamer van de rechtbank Roermond veroordeeld voor aanranding van 5 minderjarige jongens in de periode van 27 juli 2008 tot 29 juli 2009 in het zwembad van camping ‘De Heldense Bossen’ in Helden. Daarnaast is hij veroordeeld voor het in bezit hebben gehad van 4 foto’s met kinderporno, waarvan de rechtbank uit eigen waarneming heeft vast kunnen stellen dat het jongens betrof, die jonger zijn dan 18 jaar. De rechtbank acht de aanranding van een minderjarige jongen in het zwembad te Roermond niet bewezen en sprak de verdachte daarvan vrij.
De Roermondenaar kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden onvoorwaardelijk en met een proeftijd van 5 jaar. Verder heeft de rechtbank als bijzondere voorwaarde gesteld dat de man zich 2 jaar lang onder toezicht van de Reclassering moet stellen. Volgens de rechtbank is een proeftijd van 5 jaar nodig omdat er ernstig rekening mee moet worden gehouden dat verdachte wederom een zedenmisdrijf zal begaan. Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat verdachte eerder voor zedendelicten is veroordeeld.

De officier van justitie had tegen de man een gevangenisstraf van 3 jaar geëist, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 10 jaar en met reclasseringstoezicht als bijzondere voorwaarde. De rechtbank acht de geëiste straf, gelet op de straffen die in dit soort vergelijkbare zaken worden opgelegd, buitensporig hoog. Dat neemt niet weg dat de rechtbank deze feiten ernstig vindt en zij een (deels onvoorwaardelijke) gevangenisstraf aangewezen acht.

Bron: www.rechtennieuws.nl, 20 november 2008